Naturlig vårtborttagning

Huskurer är för många personer det första steget i att försöka ta bort en vårta. En del av dessa behandlingar kan vara framgångsrika, men vanligtvis tar det längre tid innan de fungerar eller så kanske de inte fungerar alls. En mycket populär huskur är äppelcidervinäger, eftersom den förmodligen är en av de mest effektiva. Applicering av äppelcidervinäger på vårtan kommer med tiden att få den att bli svart och falla av. På denna sida finns en fullständig lista över naturliga huskurer.

Här finns några tips och tricks om naturlig vårtborttagning. Samtidigt ska du arbeta förebyggande, undvika att gå barfota, inte dela personliga hygienartiklar samt undvika att vidröra vårtor, både dina och andras.

 1. Stärk ditt immunförsvar.
 2. Stoppa spridningen.
 3. Ananas. Applicera färsk ananas direkt på vårtan flera gånger om dagen. De naturliga syrorna och enzymerna kommer att hjälpa.
 4. Vitlök. Mixa lite färsk vitlök med vatten och applicera blandningen på vårtan. Sätt ett bandage över den. Applicera med några timmars mellanrum och fortsätt tills vårtan är borta.
 5. Bakpulver. Blanda bakpulver och ricinolja till en pasta, applicera på vårtan nattetid och täck över med ett bandage. Upprepa dagligen. Du kan också prova att använda krossad, färsk basilika på samma sätt, eller till och med blanda båda tillsammans.
 6. Vitaminer. Krossa en C-vitamintablett och blanda med vatten till en tjock pasta. Applicera på vårtan och täck med ett bandage. Du kan också prova med E-vitamin. Bryt itu en kapsel, gnugga på vårtan och täck över.
 7. Aspirin. Använd på samma sätt som C-vitamintabletten – krossa, tillsätt lite vatten, applicera pastan på vårtan och täck över natten. Upprepa flera nätter tills vårtan försvunnit.
 8. Teträdolja. Applicera direkt på vårtan och täck över med bandage. Upprepa dagligen. Du kan också blanda med kryddnejlike- och/eller olibanumoljor för ytterligare styrka.
 9. Propolis från bin. Vissa personer har nått goda resultat genom att applicera propolis direkt på vårtan flera gånger om dagen. Du kan även prova med att applicera på natten och täcka över till morgonen.
 10. Aloe vera. Färsk från själva växten är bäst. Bryt av ett blad och gnugga gelén på vårtan. Aloe innehåller äppelsyra. Om du inte har växten skaffar du den renaste formen av aloe du kan hitta. Täck över efter varje applicering.
 11. Trollhassel verkar starkt sammandragande. För att tillämpa behandlingen skaffar du ren trollhassel från en hälsobutik och applicerar den direkt på dina vårtor. Lämna den på i ca 10 minuter, varefter du kan torka bort den med en ren och torr trasa. Om du följer detta tillvägagångssätt två gånger om dagen bör du kunna bli av med dina genitalvårtor på ett par veckor!
 12. Eteriska oljor: kryddnejlika, lavendel, olibanum. Man kan till och med ersätta ricinolja med någon av följande oljor och uppnå ungefär samma resultat: Oreganoolja, vitamin E-olja, citronolja, cashewnötsolja, fiskolja, fiskleverolja, malörtsolja, sandelträolja, citronjuice, Aloe vera.
 13. Sidenört (vätskan inuti stammen). Lokal applicering av sidenörtsjuice är ett anrikt botemedel mot vårtor. Många andra har också rapporterat framgångsrik behandling med denna naturliga växt.
 14. Krossade basilikablad. Basilika har antibakteriella och antivirala egenskaper. Applicering av basilikablad på vårtorna kan gradvis krympa vårtorna tills de slutligen försvinner. Detta är ett av de naturliga sätten att ta bort vårtor. Krossa några blad av färsk basilika och gnugga dem på vårtorna. Du kan också applicera de krossade bladen över vårtor och täcka över den med tejp. Efter några dagar kan du upptäcka att vårtorna flagnar av för att ge vika för ett nytt hudlager.
 15. Banan (avskrap från insidan av skalet). Att bli av med vårtor har blivit lättare än du tror med hjälp av bananskal. En liten bit av detta skal kan placeras över vårtan och täckas med silvertejp. Lämna kvar i några timmar. Citronskal kan också användas för att täcka över vårtorna.
 16. Maskrosmjölk (vätskan inuti stammen). Bryt upp stammen på en maskrosblomma och dutta på den vita mjölken från den på vårtan. Täck med ett plåster för att få den att stanna kvar. Upprepa på kvällen och sedan igen varje morgon och kväll tills vårtan är borta.
 17. Papaya innehåller ett enzym som bryter ned död vävnad. Göra ytliga snitt på ytan av en omogen papaya, samla in saften som rinner ut och låt den koagulera. Blanda den förtjockade saften med vatten och applicera sedan morgon och kväll på vårtan.
 18. Rå potatis. Det verkar inte finnas någon fastställd orsak till varför, men ett av de vanligaste naturläkemedlen mot vårtor du kommer att höra om är att gnida en potatis mot den. Det finns inte mycket vetenskapligt stöd för denna teori, men under århundradena har många hållit fast vid den och med goda resultat. Det är värt ett försök! En intressant del i det ursprungliga historiska receptet är att gräva ned potatisen efter användning och när du gräver upp den 2 veckor senare kommer den att ha en vårta på sig (och din kommer att vara borta.). Hur du gör med den saken är högst valfritt.
 19. Lök är torr och varm till sin natur. Applicera löksaft på vårtor och lämna över natten. Utför denna behandling regelbundet i minst 15 dagar. Vårtan kommer då att torka ut och falla av på egen hand.
 20. Ricinolja. Ricinolja har utmärkta antiinflammatoriska egenskaper och du kan applicera några droppar ricinolja över vårtorna. Ricinolja har en mycket motbjudande lukt. Du kan göra denna behandling lite mildare för näsan genom att blanda ricinoljan med lite pepparmyntolja. Alternativt kan du också använda vitamin-E-olja. Blöt en bomullstuss i ricinolja, placera den på vårtorna och täck över med tejp. Lämna över natten. Genom att upprepa denna enkla åtgärd i en vecka försvinner vårtorna för alltid.
 21. Pasta av morot och olivolja.
 22. Bakpulver blandat med vinäger.
 23. Urin (mormors huskur).
 24. Silvertejp. Det finns vissa vetenskapliga bevis som stödjer användning av silvertejp vid behandling av vårtor. En bit silvertejp av passande storlek placeras över vårtan i ca 6 dagar. [Om tejpen skulle lossna ersätter du den helt enkelt med en ny bit.] Efter den 6:e dagen av behandlingen nedsänker du vårtan i vatten. Upprepa processen under ca 2 månaders kontinuerlig behandling.
 25. Tro. En behandling att överväga, särskilt när det gäller barn, är tro. Min vän Helen berättade för mig att hennes far gned ett mynt mot hennes vårtor och sade till henne att de skulle försvinna. Det fungerade. Det finns ett överflöd av berättelser på internet om barn för vilka man berättat om ett antal botemedel som ska fungera, såsom att färga vårtorna. Tron på botemedlet ledde till resultat. Barn är mycket lättpåverkade. Det är värt ett försök.
 26. Björkbark. Fukta en bit näver med vatten och tejpa fast den över vårtan med insidan av barken vänd mot huden. Barken innehåller salicylater, vilket finns i många receptfria vårtbehandlingar.
 27. Äppelcidervinäger. För detta enkla förfarande behövs bara 3 saker för att bli av med vårtor: Äppelcidervinäger, bomullstussar eller änden på en bomullspinne samt ett plåster. Varje kväll innan du går till sängs blöter du en bomullstuss i äppelcidervinäger, applicerar den på vårtan och håller den sedan på plats med ett plåster. Lämna kvar över natten, eller om du vill dygnet runt, men byt ut den indränkta bomullstussen och plåstret varje kväll under en vecka. Vårtan kommer att svälla och kan pulsera när den reagerar med vinägern och sedan börja bli svart inom de första två dagarna och efter en vecka eller två kommer den att vara borta.

 

Obs! Det är viktigt att fortsätta behandlingen i några dagar till en vecka efter att vårtan har fallit av för att säkerställa att den inte kommer tillbaka. En del av dessa botemedel är smärtsamma. Det finns begränsade vetenskapliga bevis som stödjer användning av silvertejp vid behandling av vårtor. En bit silvertejp av passande storlek placeras över vårtan i ca 6 dagar. Om tejpen skulle lossna ersätter du den helt enkelt med en ny bit. Efter den 6:e dagen av behandlingen nedsänker du vårtan i vatten. Upprepa processen under ca 2 månaders kontinuerlig behandling.

Här finns fler tips och tricks om naturlig vårtborttagning. Om du har vårtor ska du samtidigt fokusera på förebyggande arbete – undvik att gå barfota, dela inte personliga hygienartiklar samt undvik att vidröra alla vårtor – både dina och andras.