Snabbast borttagning av fotvårtor

Apoteksbehandlingarna omfattar: krämer, geler, hudfärger och läkemedelsplåster som innehåller salicylsyra – dessa skalar bort det översta lagret av den drabbade huden. Kalla sprayer som innehåller dimetyleterpropan fryser vårtan, men anses inte fungera lika bra som salicylsyra.

Det mest effektiva alternativet är behandling med salicylsyra plus kryoterapi. En metaanalys visade att en kombinerad behandling av salicylsyra och kryoterapi hade en högre läkningsfrekvens än salicylsyra eller kryoterapi ensamt. Mellan frysningarna applicerar du dagligen salicylsyra på din vårta. Du bör inte använda salicylsyra förrän alla blåsor, sårskorpor eller ömhet från frysbehandlingen har lagt sig.

Förutom användning av salicylsyra och kryoterapi finns inte finns tillräckliga bevis för att stödja användning av några andra behandlingar. Det krävs bevis av högre kvalitet för att utvärdera andra behandlingar såsom silvertejp och övriga huskurer som beskrivs i avsnitt huskurer för vårtor.

När du väljer frysbehandling är Wartie överlägsen i effektivitet jämfört med de tre mest använda receptfria kryoterapiprodukterna. Wartie fryser vårtan mer och längre än receptfria konkurrenter.

Wartie är lättare att använda för konsumenten och har unika egenskaper som gör den till en överlägsen receptfri behandling som går snabbare att använda. Warties exakthet kan visas genom termisk avbildning. Spetsen på Wartie har en diameter på 5 mm, vilket är den genomsnittliga storleken på en vårta.

 

Bästa frysprestanda

Ex vivo-laboratorietester har visat att Wartie har en överlägsen frysningsprofil jämfört med andra receptfria produkter. Dess frysningsprofil är jämförbar med produkter som används av specialister för att ta bort vårtor.

* Dermatologisk forskning har visat att vårtan efter applicering ska förbli under fryspunkten under åtminstone 30 sekunder för att säkerställa maximal effektivitet. Wartie vårtborttagare uppfyller detta.

 

Botemedel mot fotvårtor

Tid är det enda "botemedlet" mot fotvårtor. Vad du än gör försvinner vårtorna oftast av sig själva – om du inte har en underliggande sjukdom som påverkar immunsystemet. Nackdelen i frågan är att det tar ganska lång tid för vårtor att försvinna. 3 av 10 vårtor försvinner inom 10 veckor**, och två tredjedelar av alla vårtor kommer att försvinna inom två år utan behandling***. Om du fortfarande har vårtorna kvar efter två år är de mindre benägna att försvinna på egen hand. Vårtor verkar finnas kvar längre hos äldre barn och vuxna.