Hur man tar bort vårtor

Du kan alltid överväga behandling för att bli av din vårta. Det finns många olika typer av behandlingar för vårtor men ingen fungerar optimalt och läkarna är fortfarande inte säkra på vilken som fungerar bäst. Det är inte ovanligt att din vårta kommer tillbaka efter behandling. De mest använda behandlingarna för vårtor är de som innehåller salicylsyra och kryoterapi (frysning).

Bästa (frysande) vårtborttagningen i hemmet 

Wortie är jämförbar med professionella frysbehandlingar. Wortie® fryser vårtan till dess kärna, tack vare den unika precisionspetsen, vilket resulterar i borttagning av vårtan. Formen på Wortie precisionsmetallspets möjliggör exakt applicering begränsad till vårtans område och undviker omgivande frisk hud, vilket resulterar i en bättre smärtfri applicering. Den unika metallspetsen säkerställer effektiv överföring av frysmedlet till vårtan som hålls under 0 °C under en längre period än andra produkter på marknaden.

Efter appliceringen av Wortie förväntas vårtan att falla bort inom de närmaste 14 dagarna* link. En applicering bör vara tillräcklig för att kunna ta bort vårtan. Om en andra behandling är nödvändig ska du vänta 14 dagar mellan appliceringarna. 

 

Botemedel mot fotvårtor                                                                                                                    

Tid är det enda “botemedlet” mot fotvårtor. Oavsett vad du gör försvinner de oftast av sig själva – om du inte har en underliggande sjukdom som påverkar immunsystemet. Problemet är att det tar ganska lång tid för dem att försvinna. 3 av 10 vårtor försvinner inom 10 veckor.** Två tredjedelar av alla vårtor kommer att försvinna inom två år utan behandling.*** Om du fortfarande har dem kvar efter två år är de mindre benägna att försvinna på egen hand. Vårtor verkar finnas kvar längre hos äldre barn och vuxna.